MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kutia

Składniki:
30 dag łuskanej pszenicy
10-20 dag...
fot. Fot. A. Warżawa/ archiwum DB

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Kutia - przepis

Kutia Składniki: 30 dag łuskanej pszenicy 10-20 dag maku miód, rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa bakalie: daktyle, figi,migdały Przyrządzanie: Łuskaną pszenicę zalewamy wodą i gotujemy godzinę, aż będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystygnięcia. Mak zalewamy wrzącą wodą, chwilę gotujemy, odcedzamy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa z gęstym sitkiem. Dodajemy miód, sparzone rodzynki, orzechy laskowe, sparzone, obrane, drobno pokrojone migdały, pokrojone daktyle i figi oraz ugotowaną pszenicę. Gotową kutię wkładamy do salaterki i przed podaniem wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kutię podajemy wraz z opłatkiem. Czytaj też: Karp - cena 2015, gdzie kupować? Ile kosztuje? Zobacz przegląd!

Zobacz również

Konferencja prasowa prezesa Volley Radomsko: „Chcemy uspokoić sytuację”. ZDJĘCIA

Konferencja prasowa prezesa Volley Radomsko: „Chcemy uspokoić sytuację”. ZDJĘCIA

Różański przed walką w obronie pasa:  Zrobiłem wszystko żeby wygrać tę walkę

Różański przed walką w obronie pasa: Zrobiłem wszystko żeby wygrać tę walkę

Polecamy

Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

HIT DNIA
Smakuje nieziemsko, dodaje energii i orzeźwia. Ta kawa to hit lata!

Tu woda jest najczystsza. 9 najbardziej zachwycających plaż Europy

Tu woda jest najczystsza. 9 najbardziej zachwycających plaż Europy

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów

Klęska na maturze z historii. Poziom rozszerzonych egzaminów przerasta maturzystów